Uzení ryb -jak dobře vyudit rybu
INGREDIENCE
- 4-5 kg vydatných filetů s kůží (losos, makrela nebo mořský okoun)
- 1litr vody
- 1/2 šálek soli
- 1/2 šálek bílého krystalového cukru
- paprika
PŘÍPRAVA
1.
V teplé vodě rozmíchejte sůl a cukr, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Poté nechte úplně vychladnout.
2.
Rybu ponořte do slaného nálevu. Necháme odpočinout v lednici 6-10 hodin, nebo přes noc.
3.
Před uzením vyjměte filety a lehce je opláchněte. Osušte a posypte paprikou.
4.
Předehřejte udírnu a přidejte. Rybu Udtě asi tři hodiny při teploťě 75-95 °C nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 75 °FC
(Při nakládání masa na uzení také můžete použít vakuovačku - rybu s solným roztokem vyvákuujte - maso má pak lepší chuť a barvu)