*** DOPRAVA ZDARMA při nákupu nad 1.500Kč***

Hrníčková bábovka pro rybáře

Hrníčková bábovka pro rybáře  - neobsahuje ryby

Ingredience:

  • 1 hrníček (250 ml) hladké mouky
  • 1 hrníček cukru
  • 1 hrníček mléka
  • 0,5 hrníčku oleje (slunečnicového nebo jiného rostlinného)
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 0,5 hrníčku kakaa (pro dvoubarevnou variantu)
  • 0,5 hrníčku nasekaných ořechů (např. vlašských nebo lískových, volitelné)
  • Cukrová poleva nebo práškový cukr na posypání (volitelné)

Postup:

  1. Příprava těsta: V míse smíchejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Šlehejte, dokud směs nezačne blednout a pěnit. Přidejte olej a mléko a důkladně promíchejte.
  2. Sypké ingredience: V jiné míse smíchejte hladkou mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli. Poté postupně přidávejte sypkou směs do mokré směsi, dokud se nevytvoří hladké těsto.
  3. Přidání ořechů: Pokud používáte ořechy, nasekejte je na menší kousky a přidejte je do těsta.
  4. Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte moukou bábovkovou formu. Nalijte do ní těsto.
  5. Pečení: Pečte v předehřáté troubě asi 40-50 minut, nebo dokud není bábovka propečená (zkontrolujte špejlí – měla by vyjít suchá).
  6. Chlazení a podávání: Po upečení nechte bábovku vychladnout ve formě asi 10 minut, poté ji opatrně vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce. Před podáváním můžete bábovku posypat práškovým cukrem nebo přelít cukrovou polevou.

Tip: Hrníčková bábovka je skvělá na svačinu k vodě! 🍰🎣

Dobrou chuť a šťastné úlovky!

 babovk